DOCUMENTATION
REPLACE 2 Project - Toolkit - Executive Summary
Dit is de samenvatting van de Toolkit van de REPLACE 2 aanpak. Deze Toolkit is ontwikkeld met als doel het beeindigen van VGV in de EU. Het is een bottom-up benadering die gemeenschappen machtigt en ze in het middelpunt zet van sociale norm transformatie met gedragsverandering theorie. Het is dus gericht op degenen binnen FGM getroffen gemeenschappen of die werken met deze gemeenschappen, waarvan het doel is om FGM eindigen in de EU. Het is ook voor de beleidsmakers die streven naar het einde van VGV. Dit is relevant aangezien het succes van de REPLACE Approach wordt versterkt door politieke steun.  |  lees meer »

REPLACE 2 Project - Toolkit
De REPLACE 2 Toolkit en het bijbehorende REPLACE 2 Community Handbook geven een 'How to' stappenplan voor leden uit door FGM getroffen gemeenschappen, leiders van de gemeenschap en organisaties uit de gemeenschap, die werken aan het beĆ«indigen van VGV in de EU. De Toolkit biedt gedetailleerde toch makkelijk te gebruiken 'gereedschap', met een eenvoudige vijf-punt 'cyclische kader voor sociale norm transformatie' voor de ondersteuning en empowerment van gemeenschappen en de verandering van de norm vanuit binnenuit te bewerkstelligen.  |  lees meer »

FSAN Sleutelpersonen In Beeld (FSAN 2015)
Sleutelpersonen in Beeld - Het belang van nazorg bij vrouwenbesnijdenis en de rol van sleutelpersonen in de strijd tegen VGV.

VGV gaat vaak gepaard met lichamelijke, seksuele en psychosociale klachten. Het is belangrijk dat ze besneden vrouwen weten waar ze met hun klachten terecht kunnen, waar ze passende zorg kunnen vinden en dat er een juiste en snelle respons is op dit soort klachten.

Daarom is de Landelijke Campagne Nazorg voor Besneden Vrouwen opgezet. Tijdens dit project (2012-2015( waarbinnen FSAN een grote vervulde, kregen bestaande sleutelpersonen bijscholing om hun kennis over nazorg en hun rol in de strijd tegen VGV te vergroten.

Sleutelpersonen zijn onmisbaar bij de bestrijding van VGV en op de volgende pagina's maakt u kennis met een aantal van hen. Hun verhalen laten zien hoe de motivatie van mannen en vrouwen uit verschillende Afrikaanse landen de sleutel vormt tot het beeindigen van VGV.
  |  lees meer »

FSAN በግርዛት ምክንያት ለተጎዱ ሴቶች የህክምና አግልግሎት - Healthcare for Circumcised Women in the Netherlands
ከግርዛት ጋር በተያያዘ የተፈጠረ የጤና ችግር ካለዎት ጥያቄዎን ከታች በተዘረዘረው ቦታ፤ አድራሻና ሰዓት በማቅረብ የህክምናና የጤና ምክር አገልግሎት ማግኘት ይችላሉ። በሁሉም ጤና ጣቢያዎች የሰለጠኑ ዶክተሮችና ነርሶች ችግርዎን ለመፍታት የጤና ምርመራና የምክር አገልግሎት ያገኛሉ። በኔዘርላንድስ የሚከተሉት ጤና ጣብያዎች በመደበኛ የስራ ሰዓት ወይም በቀጠሮ የጤና ምክር አገልግሎት ይሰጣሉ።  |  lees meer »

FSAN Caafimaadka Gudninka
Haddii aad tahay gabadh/haween, aadna dareemayso in ay dhibaato caafimaad kaa haysato gudniinkii lagugu sameeyey, waxaad tagi kartaa xarunta kuugu dhow ee #GGD ama Isbitaalka halkaasi ay diyaar kuugu yihiin dhakhtar iyo kalkaaliye caafimaad oo kula eegaya waxaad u baahantahay. Ka dibna laguu sii gudbin doono dhakhtar takhasus u leh xanuunka ku haya daaweyntiisa. Haddaba waxaa xarumahan lagaaga furay magaalooyinka hoos ku qoran adigoo marka hore balan ka samaysanaya. kala xiriir telefoonadda..  |  lees meer »

Page:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  Next »
 
  FSAN Zahra Naleie: ’Communicatie is de basis voor verandering’
Zahra Naleie is de drijvende kracht achter een interessante methodiek waarmee in...  |  lees meer »
  FSAN Intern beleid Corona FSAN
Bij FSAN staat de gezondheid en veiligheid van onze leden van zelforganisaties, ...  |  lees meer »
  FSAN De 16e editie van de FSAN-nieuwsbrief wordt gepubliceerd.
De 16e editie van de FSAN-nieuwsbrief in Somalische taal 15 Juli 2020.   |  lees meer »
news overview
No items at the moment...
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk