ACTUEEL
P E R S B E R I C H T

P E R S B E R I C H T

Als gevolg van extreme droogte en het uitblijven van regens de afgelopen 3 jaar in Somalië, Ethiopië en Kenia wordt het leven van elf miljoen mensen bedreigd evenals hun vee dat hun belangrijkste inkomsten bron is. Er is niet genoeg water voor gewassen of vee. „Zelfs kamelen, die normaal gesproken goed tegen droogte kunnen, sterven nu.” Het Rode Kruis vreest voor een herhaling van de hongersnood in 2011 toen alleen al in Somalië een kwart miljoen mensen. We kunnen nu wat doen om een ramp zoals toen te voorkomen, maar alleen als we direct actie ondernemen.”


Somalie wordt nu ook weer ernstig getroffen en de hongernood betreft nu het hele land en 6 miljoen mensen hebben dringend behoefte aan voedsel, water en medicijnen. Er zijn inmiddels als duizenden mensen en dieren als gevolg van de droogte overleden en oogsten zijn mislukt. In veel gebieden heeft al 3 jaar niet geregend. Mensen zijn op de vlucht geslagen naar de grote steden en buurlanden. Allen op zoek naar voedsel en water.

De Somalische gemeensdchap in Nederland maakt zich ernstige zorgen over deze ontwikkelingen en men heeft zorgen over hun vrienden en familie daar. Als gevolg hiervan heeft Federatie Somalische Associaties Nederland (FSAN), een koepelorganisatie waar 53 Somalische organisaties bij zijn aangesloten, heeft initiatief genomen om een landelijke inzamelingsactie op te zetten en heeft hiervoor het Ibannummer NL50INGB000001545 open te stellen. Wij roepen dan ook een ieder op om op dit rekening nummer zijn of haar donatie te storten. Elke bijdrage is hoogst welkom! Geef gul en help een catastrofe in Somalie te voorkomen.

De ingezamerlde gelden zullen in samenwerking met onze partnerorganisaties in Somalie worden ingezet om voedselpakketten , water en medicijnen in te kopen en te distribueren in een nader te bepalen district.

 

Voor meer informatie neem contact met de heer A Ware op.

020 - 486 16 28

0652474158

info@fsan.nl

« terug  |   print artikel  |  deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
 
Momenteel geen berichten...
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk