ACTUEEL
Feestelijke afsluiting voor de jeugd

Project Kinderrechten en Empowerment

Feestelijke afsluiting voor de jeugd

Op zaterdag 29 juni 2013 werd het project Kinderrechten en Empowerment feestelijk afgesloten in het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam Zuidoost. Tijdens deze feestelijke afsluiting kwamen 70 kinderen van de drie steden Haarlem, Capelle a/d IJssel en Amsterdam Zuidoost bij elkaar om te laten wat ze tijdens de voorlichtingen hebben geleerd.

De acht voorlichtingen vonden plaats in kader van het project “Kinderrechten en Empowerment voor de jeugd”. In dit project werden er voorlichtingen gegeven aan de kinderen door actieve leden uit hun gemeenschap. Deze groep bestaat uit koranonderwijzers, huiswerkbegeleiders en oude VGV sleutelpersonen uit de directe omgeving. Kinderen stonden dus centraal in dit project. Het uitgangspunt was kinderrechten. Vanuit het kader van kinderrechten behandelden de sleutelpersonen de onderwerpen kindermishandeling, meisjesbesnijdenis (VGV) en andere maatschappelijk relevante onderwerpen (bv. Loverboys). Het hoofddoel was om jonge meisjes en jongens uit de risicolanden te empoweren en hun communicatievaardigheden te verbeteren.

De middag werd namens het bestuur van FSAN geopend door Zahra Naleie, programmamanager VGV bij FSAN. Vervolgens was er een korte inhoudelijke presentatie over het project. Daarna werd er iets verteld over de rol van de stuurgroep binnen dit project door Marjan Groefsema van Pharos.

Iedere zelforganisatie koos een thema om te tentoonstellen. De kinderen konden kiezen voor een toneelstukje, een gedicht of een presentatie. Zo hield Stichting Asiya een presentatie en een toneelstukje over het belang kinderrechten, liet Stichting Wadata een toneelstukje zien over VGV in een Afrikaans dorpje en had Stichting Somaliers in Haarlem en Omgeving een opvoering over de gevaren van sociale media.

Na afloop van de presentaties en toneelstukken hadden alle kinderen een cadeautje ontvangen en een certificaat.

« terug  |   print artikel  |  deel dit artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin
 
Momenteel geen berichten...
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk