DOCUMENTATIE
FSAN Intern beleid Corona FSAN
Bij FSAN staat de gezondheid en veiligheid van onze leden van zelforganisaties,
sleutelpersonen, bezoekers, vrijwilligers, trainers en onze medewerkers voorop.
Daarom volgen wij de richtlijnen van het RIVM.  |  lees meer »

FSAN Jiheeye
Jiheeye betekent kompas in het Somalisch. Jiheeye is ook de titel van dit handboek, een initiatief van de Federatie Somalische Associaties in Nederland (FSAN). Een kompas is een hulpmiddel om te navigeren: het bepalen van de route om bij je bestemming te komen.

FSAN heeft de methodiek in dit handboek geïnitieerd omdat er signalen zijn
dat Somalische Nederlanders problemen hebben met het vinden van hun
weg en positie in de Nederlandse samenleving, specifiek als het gaat om zelfbeschikking, opvoeding, achterlating en seksuele diversiteit. De titel Jiheeye staat symbool voor de richting en handvatten die we hen met dit handboek willen geven. De methodiek bouwt voort op de jarenlange aanpak en expertise van FSAN op het gebied van de bestrijding van vrouwelijke genitale.

verminking (VGV). Bij de uitvoering van dit initiatief zijn ook andere Somalische organisaties betrokken, namelijk de Somalische Vereniging Amsterdam en Omgeving
(SOMVAO), de Somalische Stichting Eindhoven (SSGE), de stichting Asiya,
de Somalische Nederlandse Culturele Associaties ( SONECA) in Den Haag.  |  lees meer »

FSAN Zahra Naleie: ’Communicatie is de basis voor verandering’
Zahra Naleie is de drijvende kracht achter een interessante methodiek waarmee in de afgelopen decennia het probleem vrouwenbesnijdenis in de Somalische gemeenschap succesvol is aangepakt. Gespreksleiders gebruiken deze methode nu om 'van binnenuit' verouderde denkbeelden over zelfbeschikking, opvoeding en achterlating en seksuele diversiteit te veranderen. Movisie heeft de methode geanalyseerd en gepubliceerd: Jiheeye! Zahra is er trots op.  |  lees meer »

EEN KLINISCHE HANDBOEK
WHO heeft een boek gepubliceerd over de nazorg voor meisjes  |  lees meer »

Handreiking kindhuwelijken en informele huwelijken
Als professional kun je te maken krijgen met slachtoffers van kindhuwelijken en met mensen die religieus- of informeel (onwettig) zijn getrouwd. Soms gaan deze huwelijken gepaard met dwang, intimidatie, dreiging, isolatie of geweld. En vaak leidt dit tot sociale- en psychische problemen bij partners. In extreme gevallen zelfs tot zelfdoding.


Het is belangrijk dat jij als professional goed op de hoogte bent van alle ins en outs rondom huwelijken. Zo kun jij mensen die aankloppen bij jouw organisatie laten weten wat wel en niet mag in Nederland. En wat hun rechten en plichten zijn als het om een huwelijk gaat. Zo weet bijvoorbeeld niet iedereen dat huwelijksdwang hier strafbaar is.

In deze handreiking zetten we alle belangrijke informatie over huwelijken voor je op een rij. En we vertellen wat je kunt doen als je te maken krijgt met slachtoffers van kindhuwelijken, problematische informele huwelijken, huwelijksdwang en huwelijkse gevangenschap. Zo kun jij de positie van deze mensen helpen verbeteren.  |  lees meer »

Pagina:  1  2  3  4  5  6  7  8  Next »
 
  FSAN Zahra Naleie: ’Communicatie is de basis voor verandering’
Zahra Naleie is de drijvende kracht achter een interessante methodiek waarmee in...  |  lees meer »
  FSAN Intern beleid Corona FSAN
Bij FSAN staat de gezondheid en veiligheid van onze leden van zelforganisaties, ...  |  lees meer »
  FSAN De 16e editie van de FSAN-nieuwsbrief wordt gepubliceerd.
De 16e editie van de FSAN-nieuwsbrief in Somalische taal 15 Juli 2020.   |  lees meer »
actueel overzicht
Momenteel geen berichten...
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk