DOCUMENTATIE
FSAN FSAN Nieuwsbrief - oktober 2015 - Wargeyska FSAN
Dit keer onder andere een lang artikel over ons nieuwe project Brain Gain Somalia. Deze nieuwsbrief is geschreven in het Somalisch.  |  lees meer »

REPLACE 2 Community Handbook
Dit Community Handbook was gemaakt als onderdeel van het REPLACE 2 project. Het REPLACE2 project is een consortium van zeven partnerorganisaties uit zes EU-landen, onder leiding van de Coventry University in het Verenigd Koninkrijk, met partners: de Federatie van Somalische Associaties (FSAN) in Nederland, de Stichting Women's Health Research and Development (FORWARD) in het Verenigd Koninkrijk, CESIE in Italië, Gabinet d'Estudis Socials (GABINET) in Spanje, Family Planning Association (APF) in Portugal, en het Internationaal Centrum voor Reproductieve Gezondheid (Universiteit Gent) in België. Het REPLACE2 project werd gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van het DAPHNE III-programma (subsidie ​​referentienummer: JUST / 2011-2012 / DAP / AG3273)  |  lees meer »

REPLACE 2 Project - Toolkit - Executive Summary
Dit is de samenvatting van de Toolkit van de REPLACE 2 aanpak. Deze Toolkit is ontwikkeld met als doel het beeindigen van VGV in de EU. Het is een bottom-up benadering die gemeenschappen machtigt en ze in het middelpunt zet van sociale norm transformatie met gedragsverandering theorie. Het is dus gericht op degenen binnen FGM getroffen gemeenschappen of die werken met deze gemeenschappen, waarvan het doel is om FGM eindigen in de EU. Het is ook voor de beleidsmakers die streven naar het einde van VGV. Dit is relevant aangezien het succes van de REPLACE Approach wordt versterkt door politieke steun.  |  lees meer »

REPLACE 2 Project - Toolkit
De REPLACE 2 Toolkit en het bijbehorende REPLACE 2 Community Handbook geven een 'How to' stappenplan voor leden uit door FGM getroffen gemeenschappen, leiders van de gemeenschap en organisaties uit de gemeenschap, die werken aan het beëindigen van VGV in de EU. De Toolkit biedt gedetailleerde toch makkelijk te gebruiken 'gereedschap', met een eenvoudige vijf-punt 'cyclische kader voor sociale norm transformatie' voor de ondersteuning en empowerment van gemeenschappen en de verandering van de norm vanuit binnenuit te bewerkstelligen.  |  lees meer »

FSAN Sleutelpersonen In Beeld (FSAN 2015)
Sleutelpersonen in Beeld - Het belang van nazorg bij vrouwenbesnijdenis en de rol van sleutelpersonen in de strijd tegen VGV.

VGV gaat vaak gepaard met lichamelijke, seksuele en psychosociale klachten. Het is belangrijk dat ze besneden vrouwen weten waar ze met hun klachten terecht kunnen, waar ze passende zorg kunnen vinden en dat er een juiste en snelle respons is op dit soort klachten.

Daarom is de Landelijke Campagne Nazorg voor Besneden Vrouwen opgezet. Tijdens dit project (2012-2015( waarbinnen FSAN een grote vervulde, kregen bestaande sleutelpersonen bijscholing om hun kennis over nazorg en hun rol in de strijd tegen VGV te vergroten.

Sleutelpersonen zijn onmisbaar bij de bestrijding van VGV en op de volgende pagina's maakt u kennis met een aantal van hen. Hun verhalen laten zien hoe de motivatie van mannen en vrouwen uit verschillende Afrikaanse landen de sleutel vormt tot het beeindigen van VGV.
  |  lees meer »

Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  Next »
 
  FSAN COVID-19-vaccinatie (Somalische taal)
Uit onderzoek blijkt of een vaccin goed werkt. Als een coronavaccin bijvoorbeeld...  |  lees meer »
  FSAN Verslag Zero Tolerance Day 2021
Ieder jaar staat 6 februari in het teken van de Zero Tolerance Day, de dag waaro...  |  lees meer »
  FSAN DE JURIDISCHE ASPECTEN VAN VGV IN NEDERLAND
Op 30 januari 2021 vond de bijscholing voor sleutelpersonen online plaats via Zo...  |  lees meer »
actueel overzicht
Momenteel geen berichten...
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk