DOCUMENTATIE
REPLACE 2 Project - Toolkit - Executive Summary
Dit is de samenvatting van de Toolkit van de REPLACE 2 aanpak. Deze Toolkit is ontwikkeld met als doel het beeindigen van VGV in de EU. Het is een bottom-up benadering die gemeenschappen machtigt en ze in het middelpunt zet van sociale norm transformatie met gedragsverandering theorie. Het is dus gericht op degenen binnen FGM getroffen gemeenschappen of die werken met deze gemeenschappen, waarvan het doel is om FGM eindigen in de EU. Het is ook voor de beleidsmakers die streven naar het einde van VGV. Dit is relevant aangezien het succes van de REPLACE Approach wordt versterkt door politieke steun.  |  lees meer »

REPLACE 2 Project - Toolkit
De REPLACE 2 Toolkit en het bijbehorende REPLACE 2 Community Handbook geven een 'How to' stappenplan voor leden uit door FGM getroffen gemeenschappen, leiders van de gemeenschap en organisaties uit de gemeenschap, die werken aan het beĆ«indigen van VGV in de EU. De Toolkit biedt gedetailleerde toch makkelijk te gebruiken 'gereedschap', met een eenvoudige vijf-punt 'cyclische kader voor sociale norm transformatie' voor de ondersteuning en empowerment van gemeenschappen en de verandering van de norm vanuit binnenuit te bewerkstelligen.  |  lees meer »

FSAN Sleutelpersonen In Beeld (FSAN 2015)
Sleutelpersonen in Beeld - Het belang van nazorg bij vrouwenbesnijdenis en de rol van sleutelpersonen in de strijd tegen VGV.

VGV gaat vaak gepaard met lichamelijke, seksuele en psychosociale klachten. Het is belangrijk dat ze besneden vrouwen weten waar ze met hun klachten terecht kunnen, waar ze passende zorg kunnen vinden en dat er een juiste en snelle respons is op dit soort klachten.

Daarom is de Landelijke Campagne Nazorg voor Besneden Vrouwen opgezet. Tijdens dit project (2012-2015( waarbinnen FSAN een grote vervulde, kregen bestaande sleutelpersonen bijscholing om hun kennis over nazorg en hun rol in de strijd tegen VGV te vergroten.

Sleutelpersonen zijn onmisbaar bij de bestrijding van VGV en op de volgende pagina's maakt u kennis met een aantal van hen. Hun verhalen laten zien hoe de motivatie van mannen en vrouwen uit verschillende Afrikaanse landen de sleutel vormt tot het beeindigen van VGV.
  |  lees meer »

Female Genital Mutilation; Information for Health-Care Professionals Working in Ireland
"This document is designed to provide relevant and pertinent information for you within your professional capacity. It is not an exhaustive source of information and should not be used as a substitute for obtaining appropriate legal or medical advice, where necessary."

Seema Bansal, Megan Breckwoldt, Sioban O'Brien Green, Salome Mbugua, Catherine Reilly -2ND EDITION Updated and Revised June 2013.

(TIP!: Ook interessant voor mensen die werken in de Nederlandse Zorgsector.)  |  lees meer »

FSAN Voor vrouwen zoals u; Zorg Besneden Vrouwen 2014
Ongeveer 100-140 miljoen meisjes en vrouwen op de wereld zijn besneden. Dat zijn vooral vrouwen die afkomstig zijn uit een aantal Afrikaanse landen, Jemen en Koerdisch Irak. Ook in Nederland wonen ongeveer 28.000 vrouwen die besneden zijn. Bent u een van die vrouwen? Dan is deze brochure voor u bedoeld.

Deze brochure is gemaakt door GGD GHOR Nederland en FSAN.  |  lees meer »

Pagina:  « Prev  1  2  3  4  Next »
 
  FSAN Zero Tolerance Day tegen Vrouwelijke Genitale Verminking 2018
Zoals elk jaar zal de conference Zero Tolerance op 6 februari plaatsvinden, het ...  |  lees meer »
  FSAN FSAN nieuwsbrief januari 2018
De elfde editie van de FSAN-nieuwsbrief is gepubliceerd in Somalische taal.   |  lees meer »
  FSAN Brochure in Tigrinya
FSAN heeft een brochure over meisjesbesnijdenis ontwikkeld in Tigrinya. Zo is de...  |  lees meer »
actueel overzicht
  24 februari en 3 Maart 2018 - Trainen nieuwe sleutelpersonen 24 februari en 3 Maart 2018
Thema: Preventie, Wetgeving, Nazorg over Meisjesbesnijdenis.
Locatie: President Allendelaan 719
1068 VN Amsterdam
agenda overzicht
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk