DOCUMENTATIE
REPLACE 2 Project - Toolkit - Executive Summary
Dit is de samenvatting van de Toolkit van de REPLACE 2 aanpak. Deze Toolkit is ontwikkeld met als doel het beeindigen van VGV in de EU. Het is een bottom-up benadering die gemeenschappen machtigt en ze in het middelpunt zet van sociale norm transformatie met gedragsverandering theorie. Het is dus gericht op degenen binnen FGM getroffen gemeenschappen of die werken met deze gemeenschappen, waarvan het doel is om FGM eindigen in de EU. Het is ook voor de beleidsmakers die streven naar het einde van VGV. Dit is relevant aangezien het succes van de REPLACE Approach wordt versterkt door politieke steun.  |  lees meer »

REPLACE 2 Project - Toolkit
De REPLACE 2 Toolkit en het bijbehorende REPLACE 2 Community Handbook geven een 'How to' stappenplan voor leden uit door FGM getroffen gemeenschappen, leiders van de gemeenschap en organisaties uit de gemeenschap, die werken aan het beĆ«indigen van VGV in de EU. De Toolkit biedt gedetailleerde toch makkelijk te gebruiken 'gereedschap', met een eenvoudige vijf-punt 'cyclische kader voor sociale norm transformatie' voor de ondersteuning en empowerment van gemeenschappen en de verandering van de norm vanuit binnenuit te bewerkstelligen.  |  lees meer »

FSAN Sleutelpersonen In Beeld (FSAN 2015)
Sleutelpersonen in Beeld - Het belang van nazorg bij vrouwenbesnijdenis en de rol van sleutelpersonen in de strijd tegen VGV.

VGV gaat vaak gepaard met lichamelijke, seksuele en psychosociale klachten. Het is belangrijk dat ze besneden vrouwen weten waar ze met hun klachten terecht kunnen, waar ze passende zorg kunnen vinden en dat er een juiste en snelle respons is op dit soort klachten.

Daarom is de Landelijke Campagne Nazorg voor Besneden Vrouwen opgezet. Tijdens dit project (2012-2015( waarbinnen FSAN een grote vervulde, kregen bestaande sleutelpersonen bijscholing om hun kennis over nazorg en hun rol in de strijd tegen VGV te vergroten.

Sleutelpersonen zijn onmisbaar bij de bestrijding van VGV en op de volgende pagina's maakt u kennis met een aantal van hen. Hun verhalen laten zien hoe de motivatie van mannen en vrouwen uit verschillende Afrikaanse landen de sleutel vormt tot het beeindigen van VGV.
  |  lees meer »

Female Genital Mutilation; Information for Health-Care Professionals Working in Ireland
"This document is designed to provide relevant and pertinent information for you within your professional capacity. It is not an exhaustive source of information and should not be used as a substitute for obtaining appropriate legal or medical advice, where necessary."

Seema Bansal, Megan Breckwoldt, Sioban O'Brien Green, Salome Mbugua, Catherine Reilly -2ND EDITION Updated and Revised June 2013.

(TIP!: Ook interessant voor mensen die werken in de Nederlandse Zorgsector.)  |  lees meer »

FSAN Voor vrouwen zoals u; Zorg Besneden Vrouwen 2014
Ongeveer 100-140 miljoen meisjes en vrouwen op de wereld zijn besneden. Dat zijn vooral vrouwen die afkomstig zijn uit een aantal Afrikaanse landen, Jemen en Koerdisch Irak. Ook in Nederland wonen ongeveer 28.000 vrouwen die besneden zijn. Bent u een van die vrouwen? Dan is deze brochure voor u bedoeld.

Deze brochure is gemaakt door GGD GHOR Nederland en FSAN.  |  lees meer »

Pagina:  « Prev  1  2  3  4  Next »
 
  FSAN Final Conference CHANGE Plus
Op woensdag en donderdag 22 en 23-11-2017 heeft FSAN deelgenomen aan de Final Co...  |  klik hier voor het volledige verslag. »
  ​Save The Date: EUROPEAN FORUM TO BUILD BRIDGES ON FGM. 28 November
Vgv wordt nu gezien als een globaal probleem.
Met het Forum van EndFGM wil ...  |  lees meer »
  FSAN Exhibition EndFGM
Afgelopen maandag vond de opening van de prachtige Exhibitie ' Building Bridges' plaats namens FSAN, project EndFGM bij Cultureel Centrum Vrouw en Vaart. Deze tentoonstelling heeft plaatsgevonden vanaf 13 November en zal een week lang te zien zijn bij Vrouw en Vaart.
actueel overzicht
  FSAN 8 December 2017 - Public Certification Event of the CHANGE Agents
Deze vrijdag vindt de uitreiking plaats van het certificaat voor alle CHANGE Agents. Tot 5 familieleden/vrienden per Agent zijn uitgenodigd om mee te vieren. Deze viering zal plaatsvinden in een van de zalen van Vrouw en Vaart.
  16 December 2017 - Training Sleutelpersonen
Op deze datum vindt de training voor sleutelpersonen plaats. Dit duurt van 9: 00u tot 16: 30u en zal plaatsvinden op het kantoor van FSAN. Locatie: ons kantoor. President Allendelaan. Sleutelpersonen worden vanuit FSAN getraind om activiteiten en samenkomsten te organiseren voor de Somalische gemeenschap. Bij deze activiteiten worden gesprekken gevoerd over de problemen die deze gemeenschap doormaakt.
agenda overzicht
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk