ACTIVITEITEN
FSAN Voorlichtingsbijeenkomst Stichting Togoleese Life in Nederland - 31 mei 2015
Op 31 mei 2015 heeft de Stichting Togoleese Life in Nederland een voorlichtingsbijeenkomst in Rotterdam georganiseerd in verband met de landelijke campagne nazorg voor besneden vrouwen. Dit evenement is gesubsidieerd door de Federatie van Somalische Associaties Nederland(FSAN).  |  lees meer »

FSAN Zero Tolerance Against FGM - Amsterdam - 6 februari 2015
6 februari 2015 was de twaalfde editie van de Zero Tolerance Dag tegen Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV, of in het Engels FGM). Op 6 februari 2003 nam de First Lady van Nigeria de stap om een officiële verklaring op te stellen over de 'Zero Tolerance to FGM in Africa' tijdens een conferentie georganiseerd door de Inter-African Committee on Traditional Practices Affecting the Health of Women and Children (IAC). De Verenigde Naties Sub-Commissie van de Mensenrechten heeft deze dag toen het in het leven geroepen om VGV meer onder de aandacht te brengen.

In Amsterdam kwamen verschillende bezoekers, organisaties, wetenschappers en politici samen om te spreken over dit onderwerp. De conferentie vond plaats in het Bethaniënklooster in het oude centrum van Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst werd de bestrijding van vrouwelijke genitale verminking (vgv) in binnen- en buitenland besproken in verschillende presentaties en discussies.   |  lees meer »

Ledenvergadering in Den Haag - 11 januari 2015
11 januari 2015 kwamen de leden bij een voor een algemene leden vergadering.

Agents of Change ontmoeten elkaar in Den Haag - 13 november 2014
De Agents of Change kwamen bij elkaar in Den Haag om voortgang van de activiteiten te bespreken.

Replace2 Project: Voorlichting over Gedragsverandering - 29 november 2014
Onder het Replace 2 project vond een voorlichting over VGV en gedragsverandering plaats in Rotterdam op 29 november 2014.

Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next »
 
  FSAN Final Conference CHANGE Plus
Op woensdag en donderdag 22 en 23-11-2017 heeft FSAN deelgenomen aan de Final Co...  |  klik hier voor het volledige verslag. »
  ​Save The Date: EUROPEAN FORUM TO BUILD BRIDGES ON FGM. 28 November
Vgv wordt nu gezien als een globaal probleem.
Met het Forum van EndFGM wil ...  |  lees meer »
  FSAN Exhibition EndFGM
Afgelopen maandag vond de opening van de prachtige Exhibitie ' Building Bridges' plaats namens FSAN, project EndFGM bij Cultureel Centrum Vrouw en Vaart. Deze tentoonstelling heeft plaatsgevonden vanaf 13 November en zal een week lang te zien zijn bij Vrouw en Vaart.
actueel overzicht
  FSAN 8 December 2017 - Public Certification Event of the CHANGE Agents
Deze vrijdag vindt de uitreiking plaats van het certificaat voor alle CHANGE Agents. Tot 5 familieleden/vrienden per Agent zijn uitgenodigd om mee te vieren. Deze viering zal plaatsvinden in een van de zalen van Vrouw en Vaart.
  16 December 2017 - Training Sleutelpersonen
Op deze datum vindt de training voor sleutelpersonen plaats. Dit duurt van 9: 00u tot 16: 30u en zal plaatsvinden op het kantoor van FSAN. Locatie: ons kantoor. President Allendelaan. Sleutelpersonen worden vanuit FSAN getraind om activiteiten en samenkomsten te organiseren voor de Somalische gemeenschap. Bij deze activiteiten worden gesprekken gevoerd over de problemen die deze gemeenschap doormaakt.
agenda overzicht
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk