ACTIVITEITEN
END FGM Network: Board Meeting in Rome - 21 juli 2015
End FGM is een Europees netwerk en overkoepelende organisatie opgericht door 11 nationale NGO's. om duurzame Europese actie tot beëindiging van VGV te garanderen. FSAN is een van de elf lid-organisaties.

FSAN Kinderrechten en Empowerment - Kennismakingsbijeenkomst - 5 juli 2015
Afgelopen zondag 5 juli 2015 vond een kennismakings bijeenkomst plaats om te brainstormen over het project Kinderrechten en Empowerment. De aanwezige organisaties waren FSAN, Stichting Wadata uit Amsterdam ZuidOost, Stichting Soon uit Tilburg en Stichting Somalische Cultuur Alphen aan de Rijn.  |  lees meer »

FSAN FSAN ontmoet UNHCR - 2 juli 2015
FSAN is afgelopen donderdag 2 juli 2015 bezocht door Christa Awuor en Fuhad Mohammad van de UNHCR afdeling in Zweden. Ali Waare en Zahra Naleie hebben hen ontvangen op het FSAN kantoor in Amsterdam. Zahra Naleie was door Christa Awuor benaderd en zij had haar gevraagd een afspraak te regelen.  |  lees meer »

FSAN Voorlichtingsbijeenkomst Stichting Togoleese Life in Nederland - 31 mei 2015
Op 31 mei 2015 heeft de Stichting Togoleese Life in Nederland een voorlichtingsbijeenkomst in Rotterdam georganiseerd in verband met de landelijke campagne nazorg voor besneden vrouwen. Dit evenement is gesubsidieerd door de Federatie van Somalische Associaties Nederland(FSAN).  |  lees meer »

FSAN Zero Tolerance Against FGM - Amsterdam - 6 februari 2015
6 februari 2015 was de twaalfde editie van de Zero Tolerance Dag tegen Vrouwelijke Genitale Verminking (VGV, of in het Engels FGM). Op 6 februari 2003 nam de First Lady van Nigeria de stap om een officiële verklaring op te stellen over de 'Zero Tolerance to FGM in Africa' tijdens een conferentie georganiseerd door de Inter-African Committee on Traditional Practices Affecting the Health of Women and Children (IAC). De Verenigde Naties Sub-Commissie van de Mensenrechten heeft deze dag toen het in het leven geroepen om VGV meer onder de aandacht te brengen.

In Amsterdam kwamen verschillende bezoekers, organisaties, wetenschappers en politici samen om te spreken over dit onderwerp. De conferentie vond plaats in het Bethaniënklooster in het oude centrum van Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst werd de bestrijding van vrouwelijke genitale verminking (vgv) in binnen- en buitenland besproken in verschillende presentaties en discussies.   |  lees meer »

Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next »
 
  FSAN Aanslag Mogadishu: Flyer en hulpactie
Digitale flyer met gironummer om gewonden, nabestaanden en allen die huis en haa...  |  lees meer »
  FSAN PERSBERICHT
Afgelopen zaterdag 14 oktober jl. heeft er een afschuwelijke aanslag plaats gevo...  |  lees meer »
  FSAN FGM Survivors; Representatives Turn to EU Parliament
Salma and Adia are sisters but only Adia has undergone the harmful and traumatic...  |  lees meer »
actueel overzicht
Momenteel geen berichten...
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk