ACTIVITEITEN
FSAN Voetbaltoernooi
Afgelopen zaterdag 20 mei hebben verschillende voetbalteams gestreden om de beker van het FSAN toernooi 2017. Op de foto is dhr Abdigani Said Arab, hoofd van de Somalische Voetbal verenging, te zien die het winnende team uit Oss de beker overhandigd. Het team speelde namens de organisatie FSAN zelf. Het team uit Tilburg kreeg een tweede plek.

FSAN aanwezig bij SEMINAR Brussel
Op en 8 en 9 juni organiseert het Multisectional Academic Programme in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en RHEA een Academische Seminar omtrent VGV.
Wederom is FSAN uitgenodigd om de lezing bij te wonen. De seminarbijeenkomst wordt georganiseerd omtrent intersectionele perspectieven rondom VGV en de effectiviteit van bestaande interventies. Een verslag van de lezing en wat FSAN als organisatie eruit kan halen volgt snel!

FSAN Conferentie Meisjesbesnijdenis en Religie
20 MAY 2017

Afgelopen zaterdag hield FSAN een conferentie omtrent meisjesbesnijdenis en religie. De conferentie was een geslaagde bijeenkomst waarin sprekers van verschillende religieuze afkomst uitgenodigd waren te spreken over deze traditie. Een traditie die uiteraard gepaard gaat met de onnodige misverstanden.

De vragen die FSAN met deze conferentie beantwoord wilde hebben, hadden met name te maken met de vaak onterechte toeschrijving van VGV aan Islam of het Christendom. Waarom wordt VGV alsnog in bepaalde culturen als onderdeel van de religieuze overtuiging gezien?

Pastor Paul van der Boom over de enige besnijdenis die in het Christendom gebruikt wordt: 'In het Christelijke geloof van het Nieuwe Testament kent men eigenlijk alleen de besnijdenis van het hart: de spirituele besnijdenis.' De fysieke besnijdenis werd tot noch toe alleen uitgevoerd bij het mannelijke geslacht. Zijn conclusie: VGV is een traditie dat cultureel bepaald is en wordt onrechtmatig toegeschreven aan de religie.

Ook heeft Professor Hidir, docent aan de universiteit van Rotterdam, tijdens de conferentie uitgelegd dat meisjesbesnijdenis een culturele traditie is en geen binding heeft met de Islam.

Daarnaast heeft Reverend Heleen Dorkenoo, die meer dan twintig jaar ervaring heeft als een priester, een workshop gegeven aan genodigden onder het mom van de rol van religieuze leiders in de strijd tegen VGV.

Marthine Bos, medisch Anthropologe en al een aantal jaren werkzaam als trainer en voorlichter wat betreft gezondheidszorg en vgv, heeft een workshop gegeven op het gebied van de gezondheidsrisico's van VGV.

Al met al was deze conferentie een geslaagde bijeenkomst, waarbij alle genodigden de volgende statement dienden te ondertekenen: Meisjesbesnijdenis is een traditie, geen onderdeel van de religie.

Voorzitter FSAN Ali Waare bezocht Global Somali Diaspora International Conference in Mogadishu.
Van 13 augustus tot aan 15 augustus 2016 vond de Global Somali Diaspora conferentie plaats in Mogadishu.  |  lees meer »

Kinderrechten en Empowerment Project - Feestelijke Afsluiting door Stichting Soon en Stichting Wadata
21 mei organiseerde Stichting Soon uit Tilburg een feestelijke afsluiting van het Kinderrechten & Empowerment project. Stichting Wadata deed dat op 4 juni.  |  lees meer »

Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next »
 
  FSAN Final Conference CHANGE Plus
Op woensdag en donderdag 22 en 23-11-2017 heeft FSAN deelgenomen aan de Final Co...  |  klik hier voor het volledige verslag. »
  ​Save The Date: EUROPEAN FORUM TO BUILD BRIDGES ON FGM. 28 November
Vgv wordt nu gezien als een globaal probleem.
Met het Forum van EndFGM wil ...  |  lees meer »
  FSAN Exhibition EndFGM
Afgelopen maandag vond de opening van de prachtige Exhibitie ' Building Bridges' plaats namens FSAN, project EndFGM bij Cultureel Centrum Vrouw en Vaart. Deze tentoonstelling heeft plaatsgevonden vanaf 13 November en zal een week lang te zien zijn bij Vrouw en Vaart.
actueel overzicht
  FSAN 8 December 2017 - Public Certification Event of the CHANGE Agents
Deze vrijdag vindt de uitreiking plaats van het certificaat voor alle CHANGE Agents. Tot 5 familieleden/vrienden per Agent zijn uitgenodigd om mee te vieren. Deze viering zal plaatsvinden in een van de zalen van Vrouw en Vaart.
  16 December 2017 - Training Sleutelpersonen
Op deze datum vindt de training voor sleutelpersonen plaats. Dit duurt van 9: 00u tot 16: 30u en zal plaatsvinden op het kantoor van FSAN. Locatie: ons kantoor. President Allendelaan. Sleutelpersonen worden vanuit FSAN getraind om activiteiten en samenkomsten te organiseren voor de Somalische gemeenschap. Bij deze activiteiten worden gesprekken gevoerd over de problemen die deze gemeenschap doormaakt.
agenda overzicht
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk