ACTIVITEITEN
FSAN Dialogue meeting in Noorwegen
Op 13 september 2017 heeft FSAN een belangrijke dialogue meeting in Oslo mogen bijwonen en een presentatie kunnen geven over haar ervaring met VGV sleutelpersonen voor de preventie en bestrijding van VGV in Nederland. Het Ministerie van Gezondheid in Noorwegen was de organisator van de meeting in samenwerking met andere belangrijke overheidsinstellingen en actoren in Noorwegen. Mede door de bemiddeling van de Somalische non-profit organisatie Info123, gevestigd in Oslo, had het Ministerie van Gezondheid uit Noorwegen gehoord over de succesvolle werkmethode van FSAN binnen de Afrikaanse gemeenschappen en had FSAN uitgenodigd om deel te nemen aan de dialogue meeting. Zij wilden meer horen over onze manier van werken en eventueel het model in Noorwegen te gaan reproduceren onder de target groep.

Project medewerker Miriam Corciulo was daar als vertegenwoordiger van FSAN. Op 12 september had ze sommige vertegenwoordigers van de Somalische gemeenschap in Noorwegen kunnen ontmoeten, waaronder Hassan, voorzitter van Info123. De meeting begon in Grand Hotel in Oslo. Er waren ongeveer 20 mensen aanwezig, allemaal overheidsactoren en enkele NGO?s die zich inzetten tegen VGV. Andere punten op de agenda waren: gedwongen huwelijk en negatieve sociale controle. Het was heel interessant om te zien hoe Noorwegen werkt om deze problemen te voorkomen en bestrijden in hun land. De meeting was zeer geslaagd. Medewerker Miriam heeft de werkmethode van FSAN gepresenteerd en uitgelegd, samen met de successen en de uitdagingen ervan.

Centraal in de boodschap van de presentatie van FSAN voor Noorwegen was het belang van 'grassroots' werk: van de gemeenschap tot de instituties. Dit is een succesvolle manier om met respect van de gemeenschap het gevoelige problematiek van VGV te bestrijden. FSAN hoopt de Noorse overheid te hebben ge?nspireerd in hun proces naar een groeiende samenwerking met NGO?s en Afrikaanse gemeenschappen in de preventie en bestrijding van VGV in Noorwegen.

Algemene Leden Vergadering
Op Zondag 9 July vond de Algemene Leden Vergadering plaats voor de leden van FSAN. Verscheidene organisaties die zich hebben verbonden aan de Federatie hebben deze vergadering kunnen bijwonen.
Bij de bijeenkomst heeft het FSAN bestuur de afgelopen projecten kunnen presenteren, waaronder Brain Gain, een project waarbij FSAN 18 professionals naar Somalie heeft kunnen zenden voor wederopbouw- en educatiedoeleinden.
Mohamed Said, secretaris van FSAN, beschreef het succesvolle verloop van Brain Gain en gaf verdere details over opkomende projecten en toekomstige doelen, de samenwerkingen met Ministerie van volksgezondheid, de GGD en andere lokale overheidsinstanties.

FSAN Onafhankelijkheidsdag
De onafhankelijkheidsdag werd gevierd in Den Haag op Zondag 2 Juli, de bijeenkomst werd bijgewoond door de Haags-Somalische gemeenschap en uiteraard was FSAN hierbij betrokken.
Ali Ware, voorzitter van FSAN, markeert de onafhankelijksdag van ruim 60 jaar geleden als een onuitwisbare gebeurtenis in de Somalische Geschiedenis, een dag wat zeker gevierd dient te worden.
Shukri S. Hassan, voorzitter bij IFTIN, een organisatie die opkomt van de rechten van de Somalische vrouwen te amsterdam, vermeldde dat vrouwen een sterke bijdrage hebben gehad bij de vrijheidstrijders. ' Wat we weten van de geschiedenis van Somalie, is dat er zeker vrouwen waren die zeer actief aan de onafhankelijkheid hebben bijgedragen.' Aldus mevrouw Hassan.
De avond werd muzikaal afgesloten met bekende Somalische artiesten waaronder; Bashir Ali Hassan, Abdi Badeel en Maandeeq Nur Gerish.

FSAN Voetbaltoernooi
Afgelopen zaterdag 20 mei hebben verschillende voetbalteams gestreden om de beker van het FSAN toernooi 2017. Op de foto is dhr Abdigani Said Arab, hoofd van de Somalische Voetbal verenging, te zien die het winnende team uit Oss de beker overhandigd. Het team speelde namens de organisatie FSAN zelf. Het team uit Tilburg kreeg een tweede plek.

FSAN aanwezig bij SEMINAR Brussel
Op en 8 en 9 juni organiseert het Multisectional Academic Programme in samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel en RHEA een Academische Seminar omtrent VGV.
Wederom is FSAN uitgenodigd om de lezing bij te wonen. De seminarbijeenkomst wordt georganiseerd omtrent intersectionele perspectieven rondom VGV en de effectiviteit van bestaande interventies. Een verslag van de lezing en wat FSAN als organisatie eruit kan halen volgt snel!

Pagina:  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  Next »
 
  FSAN Aanslag Mogadishu: Flyer en hulpactie
Digitale flyer met gironummer om gewonden, nabestaanden en allen die huis en haa...  |  lees meer »
  FSAN PERSBERICHT
Afgelopen zaterdag 14 oktober jl. heeft er een afschuwelijke aanslag plaats gevo...  |  lees meer »
  FSAN FGM Survivors; Representatives Turn to EU Parliament
Salma and Adia are sisters but only Adia has undergone the harmful and traumatic...  |  lees meer »
actueel overzicht
Momenteel geen berichten...
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk