ACTUEEL
FSAN Persbericht FSAN: HELFT SOMALIËRS IN NEDERLAND ZIT IN DE BIJSTAND
FSAN leden en andere belangrijke sleutel figureren binnen de Somalische gemeenschap kwamen zondag 17 mei 2015 bijeen in SOMVAO in Amsterdam-Noord. Tijdens een vergadering werd gesproken over het artikel -HELFT SOMALIËRS IN NEDERLAND ZIT IN DE BIJSTAND- in De Volkskrant van 12 mei 2015.   |  lees meer »

VGV / Meisjesbesnijdenis besproken in RTL LIVE.
Wereldwijd zijn 135 miljoen vrouwen besneden, daar komen ieder jaar zo een 3 miljoen bij. Goedele Liekens is niet alleen seksuologe, maar ook ambassadeur voor de Verenigde Naties. Zij gaat de strijd aan tegen vrouwenbesnijdenis en spreekt over haar reis die zij samen met haar dochter maakte naar Ethiopia. Volgens FSAN's eigen Zahra Naleie, die al jarenlang strijd tegen VGV, is het probleem van VGV alleen op te lossen van binnen uit. Een paar losse voorlichtingrondes zullen niet werken, de gemeenschappen waar het normaal is zullen zelf stap voor stap meisjesbesnijdenis vaarwel moeten zeggen. Ze moeten zelf inzien waarom dit beter voor hun is.  |  Bekijk de aflevering hier. »

FSAN Mohamed Elmi; ’Meer aandacht voor radicalisering onder Somalische jongeren’ - Radio 1 - 03-03-2015
Mohamed Elmi, mensenrechtenjurist en veiligheidsadviseur bij adviesbureau BMC, sprak tijdens het FSAN 20 Jaar Evenement over de groei van de Somalische gemeenschap in Nederland. In dit interview bij het RADIO1 programma NieuwsBV spreekt hij over de gevaren van radicalisering onder Somalische-Nederlandse jongeren. Hij spreekt over zijn zorgen met Ahmed Marcouch, en vraagt meer aandacht voor de Somalische gemeenschap.  |  lees meer »

FSAN Persbericht-Aanslag Mogadishu 20-02-2015
Zelfmoord aanslag in Mogadishu. FSAN betreurt deze afschuwelijke daad ten zeerste en neemt afstand.  |  lees meer »

FSAN Persbericht
Zero Tolerance Day tegen Vrouwelijke Genitale Verminking 2015 Obligation to Protect
  |  lees meer »

Pagina:  « Prev  1  2  3  4  5  6  7  Next »
 
  18 November - Vergadering Stuurgroep VGV project
Deze vergadering vindt plaats bij een van onze kantoorzalen en duurt van 09:00 tot 17:00.
  11 November 2017 - Bijscholing Nieuwe Sleutelpersonen
Op dit datum worden de nieuwe sleutelpersonen bijgeschoold op het vlak van voorlichting geven en sturing van vrouwen die met VGV te maken hebben (gehad).
  13 November - Exhibition FGM
Opening Expositie FGM bij cultureel centrum Vrouw en Vaart. Deze tentoonstelling zal plaatsvinden vanaf 10 november en zal een week lang te zien zijn bij Vrouw en Vaart.
agenda overzicht
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk