ACTUEEL
FSAN FSAN en min. Buitenlandse zaken
Het bestuur van de Federatie Somalische Associaties Nederland heeft afgelopen woensdag in Den Haag met het ministerie van Buitenlandse zaken besproken over de wederopbouw van het thuisland.
Het bestuur heeft FSAN's belangen en projecten belicht betreffende de wederopbouw van Somalia. Er werd met name gediscussieerd over de rol van de Somalische diaspora op het gebied van de recente droogte in Somalie.

FSAN Algemene Leden Vergadering
Op Zondag 9 July vond de Algemene Leden Vergadering plaats voor de leden van FSAN. Verscheidene organisaties die zich hebben verbonden aan de Federatie hebben deze vergadering kunnen bijwonen.
Bij de bijeenkomst heeft het FSAN bestuur de afgelopen projecten kunnen presenteren, waaronder Brain Gain, een project waarbij FSAN 18 professionals naar Somalie heeft kunnen zenden voor wederopbouw- en educatiedoeleinden.

Inzamelingsactie voor de crisis geslaagd
De Somalische gemeenschap in Nederland heeft onder FSAN, tezamen een bedrag van maar liefst 60 000 dollar opgehaald voor de crisis aan het thuisfront. Hieronder een uitzending van Somali Cable TV, waarin Abdikarim Maxamuud Sh. Xusein woordvoerder is bij het overhandigen van de check van de recente inzamelingsactie: 'Het is voor mij vandaag een eer om namens de Somalische gemeenschap in Nederland deze check te kunnen overhandigen aan de organisaties die de crisis in Somali? tegengaan.' Hiervan is de leider Sh. Barud Gurxan.
Van het geld worden de nodige medicijnen, voedsel en andere benodigdheden gekocht. Er zal uiteraard niet stilgezeten worden. Bij de overhandiging is naar voren gekomen dat er nog gekeken gaat wordt waar de middelen alvorens worden ingekocht en vervolgens verspreid mogen worden.

  |  Bekijk hier het videoverslag... »

FSAN Brief naar Gemeenten
Warqadda Dowladaha hoose loo diri karo  |  lees meer »

FSAN Brief naar Scholen
Warqadda iskuulaadka loo diri karo  |  lees meer »

Pagina:  1  2  3  4  5  6  Next »
 
  22 Juli 2017 - Exchange Meeting
President Allendelaan 719 - 12:00-15:00
Terugkerende maandelijkse bijeenkomst voor het project Changeplus onder genodigden.
  26 Augustus 2017 - Exchange Meeting
President Allendelaan 719 - 12:00-15:00
Terugkerende maandelijkse bijeenkomst voor het project Changeplus onder genodigden.
  26 Augustus 2017 - Stuurgroep vergadering VGV
President Allendelaan 719 16:00-18:00
agenda overzicht
 
FSAN - Federatie Somalische Organisaties Nederland
 
nl uk